Pulled pork

Pulled pork, neboli trhané vepřové, je americká klasika, která se v českých luzích a hájích začíná čím dál více zabydlovat. Můžete si jej dát na nespočet způsobů u různých foodtruckerů. Dost lidí si také myslí, že jde o něco mystického, nedej bože složitého. My Vám ukážeme, že není a i Vy se můžete blýsknout před návštěvou a hodit na gril kus roztrhaného prasete!


Doba přípravy 7 hodin

 
 

 
 


Ingredience (1 kg):


1,3 kg vepřové plece (ramínko)
25 g uzené mleté červené papriky
25 g medu, sirupu nebo cukru
Himalájská sůl
Čerstvý pepř
Přírodní kouřové aroma

Zde platí, že pokud máte kvalitní vepřové – není třeba kořenit vůbec, pokud máte z obchodu, klidně okořeňte podle chuti, čím více tím lépe! Nebojte se!


Postup přípravy:

Vezměte maso, omyjte ho a osušte. Přichází důležitá část a tou je masáž masa. Namísto masážních emulzí použijte směs papriky, medu, soli, pepře a kouřového aroma a pořádně jej vetřete do masa, zbytek nalijte do nádoby k masu. Nádoba musí být žáruvzdorná a uzavíratelná, to je důležité! Funguje i alobal ale hůře. Nastavte troubu na 220 stupňů a vložte do ní odkrytou nádobu s masem, aby se zatáhlo. Po deseti minutách vložte na nádobu pokličku a teplotu stáhněte na 120 stupňů. Troubu nastavte na 6 hodin a maso nechte být svému osudu. Ideální je nechat maso v troubě přes noc.

 
 

 
 

Po 6 hodinách vyndejte nádobu s masem, odkryjte pokličku a čichejte tu vůni. Až se nabažíte, opatrně vyndejte maso z pekáčku a položte na prkénko, kde jej klasickou vidličkou natrhejte na jednotlivá svalová vlákna. Takto natrhané maso doporučujeme dát buď zpět do části výpeku, nebo namočit do BBQ omáčky, ať už koupené nebo té, co si uděláte podle našeho receptu. No a maso v tom necháte pěkně rochnit den až dva, pro lepší chuť. Pokud ho chcete hned jíst, můžete, jen tu omáčku nakapejte na maso, smíchejte a jezte, nebo nejdříve doohřejte je to na Vás. Skvěle se hodí do různých bulek, tortil nebo jen tak k bramborám! Dobrou chuť!

 

Doufám, že se Vám článek líbil, dozvěděli jste se něco zajímavého, nového nebo jste si čtením jen zkrátili čas. Zanechte Vaše dojmy a názory v komentářích níže, sledujte nás na instagramu haji.beli.food, YouTube no a těšte se na příští článek!


Mějte se fajn!

 
 
 
 
 
 



3 thoughts on “Pulled pork”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *