Mátové chatní


Zde nás opět inspirovali naši oblíbenci z Namastaey indian restaurant Kladno My jsme si však tuto dobrotu udělali k batátovým hranolkům se skořicí, no a bylo to naprosto super! Milujeme kombinaci kyselého s ostrým a navíc ovoněné svěží mátou. Super dip na léto!


Doba přípravy 10 minut

 


Ingredience (250 ml):


200 ml zakysané smetany
20 g čerstvého koriandru
40 g čerstvé máty
1 kousek zázvoru cca na špetku (nemusí být)
1-2 zelené chili papričky
½ citrónu na šťávu
200 ml zakysané smetany
Himalájská sůl


A oblíbená formulka – vše vesměs podle chuti a oka, čím více tím lépe! A platí zde pravidlo – čím kvalitnější vstupní suroviny, tím kvalitnější a chutnější výsledek! O čerstvosti se snad ani bavit nemusíme, čerstvé znamená chutné! 🙂


Postup přípravy:

Postupujme následovně, pozor připravte se na krkolomné věci, sous-vide a holandská omáčka je proti tomu kuchařská školka… Vezměte všechny suroviny, kromě zakysané smetany, vložte je do nádoby, kam můžete s tyčovým mixérem, nebo do mixéru a důkladně mixujte. Až se Vám vytvoří pěkně spojená směs připomínající pesto. Gratuluju, teď máte chutney – čatní, tahle část je pro hnidopichy. No, a aby se to dalo jíst, přidejte tam zakysanou smetanu a znovu důkladně promixujte, teď máte hotovou dobrotu, která potřebuje na chvilku ještě do lednice a až po cca hodince je připravená na servis! Namáčejte si do něj maso, hranolky, nachos, prsty, … Dobrou chuť!

 

Doufám, že se Vám článek líbil, dozvěděli jste se něco zajímavého, nového nebo jste si čtením jen zkrátili čas. Zanechte Vaše dojmy a názory v komentářích níže, sledujte nás na instagramu haji.beli.food, YouTube no a těšte se na příští článek!


Mějte se fajn!

 
 
 



1 thought on “Mátové chatní”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *